Zelfgemaakte sushi met chiazaden

superfood-sushi-rollen-met-chiazaad_superfood4me_biologische-superfoods

Gemiddelde score 5/5 (1)

Nog geen stemmen

Hallo, mijn naam is Jessy Lipperts en tot voor kort woonde ik samen met mijn dochter Rosie (2012) in Zuid-Afrika.

Wij houden allebei enorm van lekker eten en soms krijg ik Rosie zo ver om mij een handje mee te helpen in de keuken. We zijn avontuurlijke eters die van alles uitproberen en in ieder geval altijd nieuwsgierig zijn.

Als solo moeder met een fulltime baan, leiden we een druk bestaan waardoor koken vaak kunst- en vliegwerk wordt. Goed en gezond eten vind ik echter erg belangrijk en in Zuid-Afrika maakten bepaalde superfoods al deel uit van onze standaard keukenuitrusting.

Ik ben geen kok maar vind het wel leuk om nieuwe dingen uit te proberen en te zien waar ik superfoods kan toevoegen zodat we lekkere gezonde maaltijden op tafel kunnen zetten. Ook vind ik het prettig om sommige dingen ‘from scratch’ te maken, in plaats van uit een pak.

Mijn recepten zijn eenvoudig, maar voedzaam en passen in een druk gezinsleven. Het eten van superfoods hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Superfood Sushi Rollen

Rosie en ik houden ENORM van sushi. En wat is er leuker dan op een vrije middag lekker de keuken in te duiken en samen sushi te maken?

Ik heb ’t heel lang uitgesteld, maar nu we zoveel thuis zijn, is ’t een prima activiteit om samen met mijn dochter te ondernemen.

En wat blijkt, het is lang niet zo ingewikkeld als ik dacht. Mijn uitgangspunt is sowieso altijd: wanneer je goede, verse ingrediënten gebruikt, kan er weinig mis gaan!

Voor dit recept heb ik de sesamzaadjes, die normaal gesproken op de sushi horen, vervangen met de chiazaadjes van Superfood4Me.

Bestel HIER je Superfood4Me Chiazaadjes!

Chiazaad komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar het al sinds jaar en dag onderdeel uitmaakt van het voedselpatroon van de Azteken en de Maya’s. Het wordt niet alleen als voedsel gebruikt maar ook als medicijn. Indien je Chiazaad weekt in water, wordt het een gel. De gel werd gebruikt om wonden te helen en soldaten namen Chiazaden mee als rantsoen.

Wat heb je nodig voor Superfood Sushi Rollen?

Een goed, scherp koksmes is wel belangrijk, zowel om de vis als de sushirollen te snijden. En natuurlijk een snijplank.

Ingrediënten voor 4 rollen (iedere rol is 8 a 10 stukjes):

 • Sushi kit met daar in: rijst, rijstazijn, bamboe matje om te rollen, zeewier vellen ( = nori bladen), 2 x houten eetstokjes, wasabi, gember & soya
 • 100 gr verse zalm, zonder huid, in stukjes van 1 cm gesneden
 • Grote garnalen (optioneel)
 • ¼ komkommer dunne plakjes gesneden met kaasschaaf
 • ½ avocado (is onze favoriet en ook absoluut een superfood, Rosie eet ’t al sinds ze een baby is)
 • Dunne staafjes wortel
 • Superfood4me Chiazaadjes voor de decoratie (i.p.v. sesam zaadjes)
chiazaad-superfood-sushi-rollen-superfood4me_biologische-superfoods
zelfgemaakte-sushi-superfood-sushi-rollen-met-chiazaad_superfood4me_biologische-superfoods

Werkwijze

Kook eerst de rijst want deze moet goed afgekoeld zijn voordat je de sushi kan rollen. Sushi rijst moet zo’n 17 minuten koken.

Tijdens het koken van de rijst, snijd je de vis in plakjes van 1 cm en de komkommer, avocado en wortel in dunne staafjes.

Laat de sushi rijst goed afdruipen en meng dan 6 eetlepels rijstazijn door de warme rijst. Opzij zetten en goed af laten koelen.

Bedek je bamboe matje met vershoudfolie zodat de rijst niet aan ’t bamboe matje kleeft en je dit nog vaker kunt gebruiken.

Neem een blad nori met de ruwe kant naar boven.

Verspreid nu ¼ van de gekookte rijst in een dunne laag op de nori. Laat een paar cm leeg aan de bovenkant zodat je de rol straks goed kunt sluiten. Sprenkel Superfood4me Chia zaadjes over de rijst en druk ze goed aan. Draai nu de nori met rijst om zodat de rijst aan de onderkant.

Vulling in het midden op de nori leggen: dit is natuurlijk persoonlijk. Zelf vind ik verse tonijn echt het ALLERlekkerst, maar dat was niet verkrijgbaar dus wij hebben inderdaad gewoon zalm gebruikt wat uiteraard ook heerlijk is. Als je wilde zalm kunt vinden, NOG beter!

 • 3 reepjes zalm
 • 3 reepjes avocado
 • 3 reepjes komkommer

Met behulp van het bamboe matje, rol je de nori tot een vaste rol en met een beetje water plak je de uiteindes aan elkaar zodat de Superfood Sushi rol stevig sluit. Snij de rol in 6 tot 8 stukjes. Versier de stukjes met een garnaal en besprenkel met Superfood4me Chiazaadjes.

Bakje soya saus, plakjes gember en een beetje wasabi naast je bord en je hebt een heerlijk gezonde lunch, diner of snack.

Bestel HIER je Superfood4me Chiazaadjes en alle andere producten uit ons biologische superfood assortiment.

Wil je meer inspiratie opdoen voor superfood recepten, klik dan HIER voor het volledige receptenoverzicht. 

Recept delen

Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 5/5 (1)

Nog geen stemmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • winkelwagen
 • Winkelwagen

  Geen producten in de winkelwagen.

  Naar winkel Bekijk je verlanglijstje