Extra informatie
Artikelnummer | s4m-chiazaad-500g |
---|---|
Inhoud | 500 gram |
Merk | Superfood4Me |
Herkomst | Paraguay |
EAN | 8717953088727 |
Houdbaar tot | 07-2025 |
Productie | NL-BIO-01 |
Ingrediënten | 100% chiazaad, van biologische teelt |
Extra informatie
Contact
Telefoon
Bel ons op
072-5325373
Stuur een email naar
info@superfood4me.nl
Adres
De Krommert 14
1851 ZE Heiloo (Google Maps)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
09:00 tot 18:00 uur
€12,85
Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf €50,- (NL) of €100,- (BE)
Klantbeoordeling 9,6/10
Artikelnummer | s4m-chiazaad-500g |
---|---|
Inhoud | 500 gram |
Merk | Superfood4Me |
Herkomst | Paraguay |
EAN | 8717953088727 |
Houdbaar tot | 07-2025 |
Productie | NL-BIO-01 |
Ingrediënten | 100% chiazaad, van biologische teelt |
Biologisch chiazaad zijn de kleine zaadjes in de bloemen van de chia, ook wel bekend als Salvia hispanica. De chiazaadjes zijn ovaal van vorm met verschillende combinaties tussen de kleuren zwart, wit en grijs. Gedurende 5 maanden ontwikkelen deze zaadjes zich tot ze volgroeid zijn en hun volledige voedingswaarde hebben bereikt. Vervolgens worden ze geoogst, schoongemaakt, gekeurd en verpakt.
Het chiazaad van Superfood4Me voldoet aan de biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. Het wordt biologisch geteeld in Mexico, waar chiazaad oorspronkelijk ook vandaan komt.
Het gebruik van chiazaad gaat al duizenden jaren terug. De Maya’s, en later de Azteken, gaven het mee aan hun strijders als voedsel en medicijn. Door ze in water te weken, ontstond een soort gel dat werd gebruikt om wonden te helen en allerlei lichamelijke klachten, zoals verkoudheid en keelpijn, te bestrijden. Daarnaast waren zij ervan overtuigd dat chiazaad hen een energieboost gaf. Chia is afgeleid van het woord ‘chian’. In de taal van de Azteken betekent dat kracht. In Midden- en Zuid-Amerika wordt het nog steeds veel gebruikt als voedsel en als medicijn.
Chiazaad kan je op veel verschillende manieren gebruiken. De zaadjes hebben namelijk geen geur en smaak. De makkelijkste manier is een eetlepel chiazaad een kwartier te laten weken in een glas water en opdrinken. Zo deden de strijders van het Azteekse Rijk het vroeger ook. Veel mensen vinden dit echter niet zo lekker.
Chiazaden zwellen op wanneer zij in aanraking komen met vocht. Geweekt chiazaad kan ruim 10x het eigen gewicht aan water absorberen. Hierdoor ontstaat een soort slijmstof welke ideaal is om meer body te geven aan superfood smoothies, shakes, sauzen, yoghurt en soepen. Je kan ze natuurlijk ook ongeweekt toevoegen. Dit zorgt voor een lekkere crunch.
Ja, chiazaad is zelfs ontzettend gezond! Als je een kijkje neemt naar de voedingswaarde van chiazaad, zie je al snel dat chiazaad rijk is aan 3 belangrijke voedingswaarden. Chiazaad bevat veel onverzadigde vetten, eiwitten en zit boordevol met vezels. Daarnaast is chiazaad rijk aan vitamines, ijzer en zink.
Chiazaad wordt al duizenden jaren gebruikt en komt oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Mexico. Het zijn de kleine zaadjes uit de Salvia hispanica, de chia-plant. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten, onverzadigde vetten en antioxidanten. Belangrijke voedingsstoffen om ons lichaam gezond te houden. Dankzij de neutrale smaak en geur, verwerk je [...]
Iets wat wij in de praktijk steeds meer tegenkomen, zijn mensen met een ei allergie. Lastig, want zij kunnen gelijk een hoop producten van hun boodschappenlijstje schrappen. In veel producten zit namelijk eiwit verwerkt. Veel veganisten zijn ook bekend met deze kwestie.
* Binnen Nederland. Bestellingen naar België worden vanaf €100,- gratis verzonden