Jam van goji bessen

Goji bessen jam kan je eigenlijk nergens kopen. Dan zit er maar één ding op en dat is het zelf maken. Misschien ook wel beter, want jam uit de winkel bestaat grotendeels uit geraffineerde witte suiker. Daar blijven we voor dit recept ver van uit de buurt! Sterker nog, we gaan alleen natuurproducten gebruiken. Je weet dus precies wat er in deze jam gaat. Moeilijk? Welnee. Ons recept bestaat uit slechts 5 ingrediënten, waarvan water er al één is. Deze jam is geschikt voor vegetariërs en met een kleine aanpassing ook voor veganisten.

Voorbereiding3 uur
Koken/ bakken5 min.
Totale tijd3 uur en 5 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten

Voor 16 porties

Bereiding

1
Week de goji bessen in een pan of bak met daarin het water voor minstens 3 uur. Je kan het ook een nachtje in de koelkast laten staan.
2
Giet het water af en blend de goji bessen met de overige ingrediënten goed tot een mooi egaal mengsel.
3
Giet de jam in een luchtdichte glazen pot en zet deze vervolgens een uurtje in de koelkast. Je kan de jam ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemiddelde score 5/5 (1)

Nog geen stemmen

Deel dit recept met anderen

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje