Eva van Asseldonk
Chiazaad-kokospudding met mango en granaatappel recept
Pudding maken is denk ik een van de bekendste toepassingen voor Chiazaadjes. De zaadjes zorgen zelf voor verdikking en geven daarmee de mogelijkheid om van iedere plantaardige melk je eigen pudding te maken.
Dit recept combineert de romigheid van kokos met het zoete van mango en het frisse van limoen. Ik heb het gerecht wat aangezoet met stevia. Je kunt dit natuurlijk weglaten en alleen de zoetheid van het fruit gebruiken, of eventueel een ander zoetmiddel toevoegen.
Vergeet ook niet een klein snufje zout bij de pudding te doen, dit laat de kokossmaak meer naar voren komen.
Dit recept is perfect voor een zomers ontbijt, een keer wat anders dan de boterham of havermout. Zou je dit als dessert na de maaltijd willen serveren, dan zou ik aanraden om hele kleine porties te maken, want het vult behoorlijk.
Benodigdheden
Voor 3 glazen (of 6 desserts)
- 250 gram kokosmelk (géén room)
- 30 gram biologisch chiazaad
- 20 gram kokosrasp + extra voor de topping
- 2 tl stevia kristallen (of ander zoetmiddel)
- 1 rijpe mango
- 1 limoen
- 3 el granaatappel pitjes
- klein snufje zout
Bereiding
Doe de kokosmelk, rasp en het biologisch chiazaad in een schaaltje. Voeg hier een snufje zout en de stevia aan toe. Roer alles goed door en laat dit ongeveer 15 minuten in de koelkast staan, zodat de zaadjes hun “chia-magic” doen.
Ondertussen schil je de mango. Pureer ¾ van de mango met het sap van de limoen in de blender. De rest van de mango snijd je in kleine blokjes.
Vul nu de glaasjes met afwisselend mangopuree en chiazaad-kokospudding. Schep het voorzichtig in de glazen zodat de laagjes zichtbaar blijven.
Top de glazen af met stukjes mango, granaatappel pitjes en nog een vleugje kokosrasp.
Smakelijk!
Eva van Asseldonk
Recept delen
Biologisch Chiazaad Superfood4Me
Chiazaad is misschien een van de gemakkelijkste superfoods die er bestaan. Het heeft namelijk een neutrale smaak en geur. Dit maakt dat je ze echt overal aan toe kan voegen. Chiazaad bevat veel onverzadigde vetten, eiwitten en zit boordevol met vezels. Daarnaast is chiazaad rijk aan vitamines, ijzer en zink. Duizenden jaren geleden waren de Maya’s en later de Azteken al overtuigd van de positieve werking van chiazaad. Ben jij dat nu ook? Het chiazaad van Superfood4Me voldoet aan de strenge biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. Chiazaad zit verpakt in hersluitbare zakken van 500 gram.
Even voorstellen
Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.