Chiazaad-kokospudding met mango en granaatappel

Chiazaad-kokospudding met mango en granaatappel biologisch chiazaad recept Superfood4Me

Gemiddelde score 5/5 (1)

Nog geen stemmen

Chiazaad-kokospudding met mango en granaatappel recept

Pudding maken is denk ik een van de bekendste toepassingen voor Chiazaadjes. De zaadjes zorgen zelf voor verdikking en geven daarmee de mogelijkheid om van iedere plantaardige melk je eigen pudding te maken.

Dit recept combineert de romigheid van kokos met het zoete van mango en het frisse van limoen. Ik heb het gerecht wat aangezoet met stevia. Je kunt dit natuurlijk weglaten en alleen de zoetheid van het fruit gebruiken, of eventueel een ander zoetmiddel toevoegen.

Vergeet ook niet een klein snufje zout bij de pudding te doen, dit laat de kokossmaak meer naar voren komen.

Dit recept is perfect voor een zomers ontbijt, een keer wat anders dan de boterham of havermout. Zou je dit als dessert na de maaltijd willen serveren, dan zou ik aanraden om hele kleine porties te maken, want het vult behoorlijk.

Benodigdheden

Voor 3 glazen (of 6 desserts)

  • 250 gram kokosmelk (géén room)
  • 30 gram biologisch chiazaad
  • 20 gram kokosrasp + extra voor de topping
  • 2 tl stevia kristallen (of ander zoetmiddel)
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 3 el granaatappel pitjes
  • klein snufje zout
Biologisch chiazaad recept Chia-kokospudding met mango en granaatappel superfoods Superfood4Me

Bereiding

Doe de kokosmelk, rasp en het biologisch chiazaad in een schaaltje. Voeg hier een snufje zout en de stevia aan toe. Roer alles goed door en laat dit ongeveer 15 minuten in de koelkast staan, zodat de zaadjes hun “chia-magic” doen.

Ondertussen schil je de mango. Pureer ¾ van de mango met het sap van de limoen in de blender. De rest van de mango snijd je in kleine blokjes.

Vul nu de glaasjes met afwisselend mangopuree en chiazaad-kokospudding. Schep het voorzichtig in de glazen zodat de laagjes zichtbaar blijven.

Top de glazen af met stukjes mango, granaatappel pitjes en nog een vleugje kokosrasp.

Smakelijk!
Eva van Asseldonk

Recept delen

Biologisch Chiazaad Superfood4Me

Chiazaad is misschien een van de gemakkelijkste superfoods die er bestaan. Het heeft namelijk een neutrale smaak en geur. Dit maakt dat je ze echt overal aan toe kan voegen. Chiazaad bevat veel onverzadigde vetten, eiwitten en zit boordevol met vezels. Daarnaast is chiazaad rijk aan vitamines, ijzer en zink. Duizenden jaren geleden waren de Maya’s en later de Azteken al overtuigd van de positieve werking van chiazaad. Ben jij dat nu ook? Het chiazaad van Superfood4Me voldoet aan de strenge biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. Chiazaad zit verpakt in hersluitbare zakken van 500 gram.

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 5/5 (1)

Nog geen stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje