
Team Superfood4Me
Superfood chocolade brownies
Eindelijk een brownie recept met een gezonde twist! Geniet van heerlijke chocolade brownies zonder je schuldig te hoeven voelen over alle ongezonde ingrediënten die helaas vaak in brownies verstopt zitten. In dit chocolade brownies recept vindt je vele Superfoods waaronder natuurlijk biologisch rauw cacaopoeder.
We zijn ons ervan bewust dat het “rauw” niet helemaal meer op gaat wanneer je de cacao gaat verhitten, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit brownie recept toch nog vele malen gezonder is dan het omsmelten van een paar reguliere chocoladerepen.
Benodigdheden
- 4 eetlepels biologisch chiazaad
- 5 eetlepels biologische goji bessen
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 4 eieren
- 200 gram (room)boter
- 4 eetlepels biologisch hennepzaad gepeld
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram glutenvrij meel
- 5 eetlepels biologisch rauw cacaopoeder
- Bakvorm
- Voorverwarmde oven op 160 graden


Bereiding
- Week het chiazaad en de goji bessen in water zodat het een papje wordt
- Doe de kokosbloesemduiker in een kom
- Voeg hier de (room)boter aan toe en mix dit door elkaar
- Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor
- Mix tot een luchtige homogene massa
- Voeg het amandel en glutenvrije meel toe
- Mix het cacaopoeder door het mengsel
- Voeg de gepelde hennepzaden toe
- Voeg op het laatste de geweekte chiazaden en goji bessen toe
- Verdeel het geheel over een ingevette en met bloem bestoven bakvorm
- Cupcakes en boterkoekvorm moeten 30 minuten op 160 graden, cakevorm 45 minuten op 160 graden.
Eet smakelijk!
Recept delen
Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.
