Superfood Goji bessen recept: Aubergine met pittige Goji bessen

Superfood Goji bessen recept Aubergine met pittige goji bessen

Gemiddelde score 0/5 (0)

Nog geen stemmen

Superfood recept: Aubergine met pittige Goji bessen

Er bestaan veel recepten met goji bessen in combinatie met zoete ingrediënten. Niet veel die de hartige en kruidige smaak van de bes benadrukken. De gojibes zit qua familie dicht bij de tomaat. De tomaat is natuurlijk ook een vrucht die meelift in de groentewereld. Ook al lijkt de gojibes qua uiterlijk veel op een rozijn; de smaak heeft meer bittere en zure noten. Dit maakt de gojibes ook perfect voor een dubbelrol in zowel hartige als zoete gerechten.

In dit gerecht maken we van de goji bessen kleine smaakbommetjes in combinatie met gember, sinaasappel en chili. Omdat de gedroogde bessen graag vocht opnemen van de andere producten krijg je heerlijk zachte bessen vol pittig sap. Samen met de hartige smaak van gegrilde aubergine is dit een perfecte combinatie.

Goji bessen staan ook bekend om de grote hoeveelheid vitamine C en andere belangrijke antioxidanten die deze bessen bevatten. Om zo veel mogelijk hiervan in het recept te verwerken, gebruiken we ook het weekvocht van de bessen.

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 1 grote aubergine
  • 2 el Goji bessen
  • 100 ml water
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 1/2 rode chili peper in ringetjes (naar smaak meer of minder)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl boekweithoning
  • 1/2 tl maizena
  • 2 takjes peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
Goji bessen superfood recept Superfood4Me biologische goji bessen

Bereiding

Voordat we echt aan het koken beginnen gaan we enkele ingrediënten voorbereiden: Snijd de aubergine in plakken van 1 cm, bestrooi beide kanten rijkelijk met zout en laat deze een tijdje ‘zweten’. Als je een rooster hebt, laat je ze daar op liggen, met een schaal eronder voor het vocht.

Doe de Goji bessen in een bakje en giet daar 100 ml heet water bij. Deze ingrediënten moeten ongeveer een uur trekken. Kijk even een leuke serie of gebruik net als ik deze tijd om naar de markt te gaan, waar je de overige ingrediënten koopt.

Na ongeveer een uur zijn de aubergines flink wat vocht zijn verloren. Spoel ze kort af met water en droog ze met keukenpapier of een schone theedoek. Zet ze even opzij. Pak een kleine koekenpan voor de saus die we gaan maken. Zet deze op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie en fruit hierin de knoflook, gember en chili. Als deze ingrediënten zacht en geurig zijn geworden blus dan met het sap van de sinaasappel en het trekvocht van de goji bessen. Voeg een snufje zout toe, de honing en de maizena. Roer goed door en laat dit op het allerzachtste vuur rustig indikken tot een dikke saus. Als laatste de goji bessen er bij doen, deze zijn al vrij zacht geworden, maar probeer ze heel te houden door niet te hard te roeren.

Pak voor het bakken van de aubergine een grote koekenpan of grillpan. Giet in een diep bord een laagje olijfolie. Dip daar beide zijden van de aubergine kort in om deze te bedekken met een laagje olie. Gril ze in de hete pan tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen. Serveer de gegrilde plakjes aubergine op een schaal en giet hier de goji bessen saus overheen. Maak het af met een snufje zwarte peper en gesnipperde peterselie. Heerlijk met rijst of bulgur.

Eet smakelijk!

Recept delen

15,85 incl. btw
2ᵉ HALVE PRIJS
12,95 incl. btw

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 0/5 (0)

Nog geen stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *