Wat is gepeld hennepzaad?
Hennepzaad komt van de mannelijke hennepplantÂ
(Cannabis sativa L.). Dit is één van de oudst bekende planten er wereld. Het gebruik ervan gaat vermoedelijk terug tot in het stenen tijdperk! Deze hennepplanten bevatten geen THC of in zeer lage concentraties. Het kan daarom veilig worden gebruikt. Hennepzaad is zowel gepeld als ongepeld verkrijgbaar. Ongepeld hennepzaad bevat net iets meer vezels, maar het verschil is zeer klein. Superfood4Me heeft gekozen om alleen gepeld hennepzaad op te nemen in het assortiment. Gepeld hennepzaad is namelijk een stuk makkelijker. Het is lekker en direct klaar voor gebruik.
Gepeld hennepzaad van Superfood4Me is biologisch geproduceerd en voldoet aan de strenge biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole.
Hennepzaad gebruiken
Je kan van alles doen met hennepzaad! Het is heerlijk door smoothies, muesli, yoghurt, kwark, notenmixen, salades, rauwe snacks en zelfs soepen. Ook kan je er natuurlijke hennepmelk van maken. TIP: voeg wat van onzeÂ
rauwe cacaopoeder toe aan de hennepmelk voor heerlijke en gezonde chocolademelk!Â
Klik hier voor het recept.
Daarnaast kan je de biologische hennepzaden gepeld vermalen tot meel waarna je er glutenvrije koek of brood mee kan bakken!
Benieuwd naar recepten met onze biologisch hennepzaad gepeld? Bekijk dan de hennepzaad recepten in onzeÂ
Recepten Bibliotheek. Alle superfood recepten bekijken? Klik danÂ
hier.
Is hennepzaad gezond?
Hennepzaad is één van de rijkste voedingsbronnen ter wereld als het gaat om volwaardige eiwitten uit plantaardige bron. Het grootste verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten is dat de meeste dierlijke producten – zoals vlees en zuivel – alle negen essentiële aminozuren bevatten die het lichaam nodig heeft om dierlijke eiwitten om te zetten in menselijke eiwitten. Daarom worden dierlijke eiwitten vaak volwaardige eiwitten genoemd. De meeste plantaardige eiwitten, zoals bonen, erwten, noten, zaden en de meeste granen, bevatten wel alle essentiële aminozuren, maar vaak is het gehalte van één of twee van de aminozuren erg laag waardoor dit soort plantaardige eiwitten vaak als onvolwaardige eiwitten worden aangeduid. Een plantaardige eiwittenbron die daarentegen wel tot de volwaardige eiwitten behoort, is hennepzaad.
Het bevat ook nog eens de hoogste hoeveelheid essentiële vetzuren van alle zaden ter wereld. Er is wereldwijd geen enkele plant bekend die alle essentiële aminozuren bevat en tevens zo licht verteerbaar is. Hennepzaad bevat 35% vezels en 30% hennepzaad olie. De meest onverzadigde olie afkomstig uit plantaardige bron. Hennepzaadolie is buitengewoon rijk aan twee essentiële vetzuren: linolzuur (een omega-6) en alfa-linoleenzuur (een omega-3)
Als dat nog niet genoeg is, bevat hennepzaad ook nog eens een flinke hoeveelheid enzymen, antioxidanten zoals vitamine E en lecithine, alfa, bèta en gamma globuline, chlorofyl en het vetzuur GLA.
Hennepzaad gezond noemen is bijna een understatement. Het is met recht een superfood!
Waar smaakt hennepzaad naar?
Hennepzaden hebben een lekkere nootachtige smaak. De geur en smaak is het beste te vergelijken met zonnebloempitten. Hennepzaad heeft dan nog een extra bittertje op de achtergrond, heel subtiel.
Hennepzaad lijkt op het eerste gezicht een lastige superfood. Dat is het eigenlijk niet. Gepelde hennepzaden zijn heerlijk door smoothies, notenmixen, salades, rauwe snacks en soepen. Ook kun je erÂ
hennepmelk van maken. Daarnaast kun je de hele zaden vermalen tot meel waarna je er glutenvrije koek of brood mee kunt bakken.