Hennepmelk maken doe je zo

Hennepmelk recept Superfood4Me biologische hennepzaad gepeld

Gemiddelde score 4/5 (1)

Nog geen stemmen

Hoe maak je hennepmelk?

Een makkelijk en snel recept om zelf hennepmelk te maken. Het bereiden duurt slechts 5 minuutjes. Hennepzaden zitten vol met eiwitten, maar liefst 34 gram per 100 gram. Ter vergelijking: een standaard pak melk bevat doorgaans tussen de 3 en 4 gram eiwitten per 100 gram. Daarnaast is hennepzaad rijk aan omega 3, 6 en 9 plus de vitamines B1, B2, B3, B6, C en E. Super gezond die hennepzaden!

Gepeld hennepzaad is ook nog eens ontzettend lekker. De nootachtige smaak is het beste te vergelijken met zonnebloempitten.

Voor sporters is deze hennepmelk goed te gebruiken als natuurlijk en biologisch eiwitsupplement.

Benodigdheden

Voor 4 glazen

  • 80 gram gepeld hennepzaad
  • 700 – 950 ml water (minder water voor dikkere, romige melk)
  • 1 snufje zout
  • 1 tl honing
  • 1 theelepel vanille extract (optioneel)
  • 1 dadel ontpit (optioneel)

Tip: Voeg 10 gram rauwe cacaopoeder toe voor heerlijke en gezonde chocolademelk!

Bereiden

  • Doe de hennepzaden, water, zout, honing en eventuele toevoegingen in een blender. Vergeet niet de deksel er goed op te doen!
  • Mix voor ongeveer 1 à 2 minuten totdat het echt goed gemengd is. Je moet geen stukjes meer in de melk zien. Melk van noten schenk je normaal gesproken uit in een notenzak, om de stukjes eruit te filteren. Dit is bij gepeld hennepzaad niet nodig, mits je goed blendt.
  • Proeven en eventueel meer water en honing toevoegen

Recept delen

12,85 incl. btw
10,30 incl. btw
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 4/5 (1)

Nog geen stemmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *