Superfood chocolademousse met avocado, hazelnoten en frambozen

Chocolademousse recept Superfood4Me

Superfood chocolademousse met avocado

Avocado en chocolade. Ik ken deze combinatie al langer, maar dit was voor mij de eerste keer dat ik er zelf een recept mee heb gemaakt. In de meeste recepten lees je: ”wat een verrassing: je proeft de avocado helemaal niet meer.” Wat ik persoonlijk erg jammer vind, want ik houd erg van de smaak van avocado.

Toch heb ik de experimenterende schoenen aangetrokken en ben zelf een avocado cacaomousse gaan maken. Tot mijn grote vreugde kwam de smaak van avocado nog steeds naar voren. Vooral de zachte structuur zonder vettig te smaken is lekker! De smaak van avocado in combinatie met zoet. Het is iets nieuws, je moet even wennen. Maar geloof me, als je dit eenmaal geproefd hebt vraag je je af waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

In dit gerecht gebruiken we rauwe cacaopoeder in combinatie met gesmolten pure chocolade om een stevige chocoladesmaak te krijgen. Het recept is veganistisch afhankelijk van welke chocolade je gebruikt.

Dit superfood chocolademousse recept heeft een beetje een zomers tintje gekregen met de verse zoet zure frambozen. Samen met de gebrande hazelnoten is dit een combinatie om je vingers (en het glas) bij af te likken!

Benodigdheden

Voor 4 glazen of potjes

 Mousse

  • 2 rijpe avocado’s (niet al te zacht, koop liever te hard en gebruik ze op het juiste moment)
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • 5 el ahornsiroop
  • 160 gram kokosmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 gram pure chocolade (liefst zo puur mogelijk, 70 tot 99% cacao)
  • 0,5 tl vanille poeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel

Accessoires

  • 80 gram hele hazelnoten
  • 125 gram frambozen
  • 150 ml (plantaardige) slagroom
  • nog wat extra chocolade voor decoratie

Bereiding

Smelt de 100 gram chocolade au bain-marie, je kunt hier wat kokosmelk bij gieten zodat dit goed vloeibaar wordt.

Pak de blender of een hoge beker voor de staafmixer.

Doe in de beker: de geschilde avocado’s, vanille, cacaopoeder, kokosmelk, gesmolten chocolade en 4 lepels van de ahornsiroop. Pureer dit tot een gladde massa. Voeg op smaak een snufje zout en kaneel toe.

Zet de mousse nu in de koelkast om alvast wat op te stijven.

Ondertussen rooster je de hazelnoten, in een droge koekenpan. Zodra de noten gaan glimmen van de olie die los komt, voeg je hier ook een snufje zout aan toe. Laat de noten daarna helemaal afkoelen.Klop de slagroom stijf met een lepel ahornsiroop. Ik houd er van om deze niet zo zoet te maken, zodat dit een lichte tegenhanger is van de zoete chocolademousse. Zet deze ook in de koeling tot het tijd is om de mousse op te serveren.

Maak de glazen of potjes op door er eerst een laagje geroosterde hazelnoten in te doen en dan een flinke laag mousse. Daarna de frambozen er op en een toefje slagroom. Maak het af met wat geschaafde chocolade of chocoladedruppels.

Smakelijk!
Eva van Asseldonk

Chocolademousse recept Superfood4Me
Chocolademousse recept Superfood4Me

Recept delen

10,30 incl. btw

Rauwe cacaopoeder biologisch

Cacaopoeder past uitstekend in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Veel mensen gebruiken het graag omdat het gezond én lekker is. Voor het gezonde effect is het wel van belang dat je de juiste cacaopoeder koopt. Op de verpakking moet wel staan dat het rauwe cacao is. Onze cacaopoeder komt uit de Dominicaanse Republiek en is van zeer hoge kwaliteit. Het is 100% biologisch geproduceerd en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. De cacaopoeder zit verpakt in hersluitbare zakken van 300 gram.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag bezorgd via PostNL

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *