Knapperige spirulina spring rolls

Knapperige spirulina spring rolls superfood recept biologische superfoods Superfood4Me

Gemiddelde score 5/5 (3)

Nog geen stemmen

Recept: Knapperige spirulina spring rolls

Spring rolls zijn perfect om te maken in combinatie met de kenmerkende smaak van spriulina. De unami-achtige smaak samen met limoen en sesamolie maakt van de mihoen bijna een zeewier salade. Zoals de wakame salade, deze ken je misschien wel van een sushi restaurant of de toko. Samen met de knapperige groenten en verse kruiden is dit een fris gerecht rijk aan smaken.

Spring rolls zijn vaak al erg opvallend vanwege de esthetische kwaliteiten met de half transparante rijstvellen. Dit wordt nog spectaculairder met de groenblauwe kleur van de spirulina mihoen. Je kunt voor de groentevulling diverse ingrediënten gebruiken of hiermee in verschillende samenstellingen de spring rolls vullen. Voor vrolijke rolls werkt altijd goed om een samenstelling te maken van diverse kleuren. Combineer met wat je lekker en mooi vindt tot een spetterende compositie.

Benodigdheden

Voorgerecht voor 4 personen (20 halve spring rolls)

Vulling:

  • 10 rijstvellen
  • 100 gram mihoen (dunne rijst noedels)
  • 20 spirulina tabletten biologische
  • 2 el sesamolie
  • ½ limoen
  • zout
  • chilivlokken
  • 1 handje verse koriander
  • 1 handje verse (Thaise) basilicum
  • ½ handje verse munt
  • ½ krop bladsla

In hele dunne reepjes gesneden:

  • ½ komkommer
  • 2 wortels
  • 1 avocado
  • ¼ rode kool

Dipsaus:

  • 2 el sojasaus (zout)
  • 2 el zoete ketjap
  • ½ limoen
  • ½ tl chilivlokken
Knapperige spirulina spring rolls recept biologische superfoods Superfood4Me
Superfood recept knapperige spirulina spring rolls biologische superfoods Superfood4Me

Bereiding

Bereid de mihoen volgens de verpakking, spoel deze daarna af om doorgaren te voorkomen. Maal de biologische spirulina tabletten fijn tot poeder. Vermeng deze met de mihoen en breng dit op smaak met: een flinke snuf zout, chilivlokken, sesamolie en het sap van de halve limoen.

Maak nu de soja dipsaus, meng alle ingrediënten en zet opzij.

Hak de verse kruiden grof en meng deze door elkaar. Was de sla en scheur deze in kleine stukken.

Voordat je begint met het maken van de spring rolls, zorg dat je alles klaar hebt staan: kruiden, gesneden groenten, mihoen en de rijstvellen met een diep bord warm water om deze in te weken.

Nu het rollen van de spring rolls:

Ik heb open spring rolls gemaakt, dat betekent dat je de uiteindes niet dicht vouwt. Dit maakt het strak oprollen veel gemakkelijker. Plus het ziet er mooi uit, omdat je de ingrediënten nog kunt zien.

Week een rijstvel per keer in het warme water tot dit zacht en goed flexibel is geworden. Leg het op een werkblad en beleg het eerst met een blaadje sla, de mihoen, kruiden en groeten. Rol dan het rijstvel met inhoud zo strak mogelijk op.

Als je alle vellen gedaan hebt, leg je de spring rolls op een snijplank met de naad naar beneden en laat ze even rusten totdat je ze doormidden snijdt (dan blijven de naden beter dicht plakken).

Serveer de spirulina spring rolls op een grote schaal met de dipsaus. Heerlijk als lunch of voorgerecht op een warme dag als je geen zin hebt in een warme keuken te staan 🙂

Smakelijk!
Eva van Asseldonk

Recept delen

36,00 incl. btw

Biologische spirulina tabletten van Superfood4Me

Spirulina is een blauw groene zoutwateralg. De eencellige alg is spiraalvormig en microscopisch klein. Spirulina wordt terecht de natuurlijke multivitamine genoemd. Het bevat namelijk veel natuurlijke vitamines. Daarnaast is spirulina rijk aan essentiële aminozuren, omega-3-vetzuren, essentiële vetzuren en diverse mineralen. Het eiwitgehalte ligt tussen de 60 en 70 procent. Onze spirulina voldoet aan de strenge biologische kwaliteitseisen van Skal Biocontrole. De biologische spirulina tabletten van Superfood4Me zitten verpakt in hersluitbare zakken met 2000 kleine tabletjes, 500 gram.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag bezorgd via PostNL

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 5/5 (3)

Nog geen stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *