Knalgroene spinazie quiche met spirulina

Spirulina recept quiche Superfood4Me

Gemiddelde score 0/5 (0)

Nog geen stemmen

Knalgroene spinazie quiche met spirulina poeder

Spirulina heeft een beetje ziltige geur en smaak. Een heerlijke combinatie met verse spinazie en het unami van paddenstoelen. Dit recept combineert deze ingrediënten in een quiche met poeder van de spirulina waardoor deze een prachtige diepgroene kleur krijgt.

Door deze heerlijke groententaart doen we ook 2 eetlepels hennepzaad. Dit geeft de nootachtige smaak en natuurlijk alle voedzame eigenschappen van hennepzaad. Een extra pluspunt bij het bakken met hennepzaad is dat het de eigenschap heeft om relatief veel vocht op te nemen. Perfect te combineren in een quiche met veel vochtige ingrediënten, zoals paddenstoelen en spinazie. Mocht je bij het bakken van andere quiches last hebben van een welbekende ”soggy bottom”, gebruik dan wat extra hennepzaad door de vulling voor een knapperige bodem!

Benodigdheden

voor 1 quichevorm

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 500 gram verse bladspinazie
  • snufje nootmuskaat
  • 6 plakjes (volkoren) bladerdeeg
  • 1 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 2 el room
  • 1 el fijngemalen spirulina tabletten (ongeveer 40 tabletten)
  • 2 el gepeld hennepzaad
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 3 à 4 plakken brie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden

Snipper de ui en de knoflook en snij de champignons in partjes.

Bak in een koekenpan de ui en knoflook glazig in een halve eetlepel kokosolie, voeg de champignons toe en bak deze tot ze wat vocht los laten. Je kan de spinazie grof hakken of heel toevoegen om meer structuur in de quiche te krijgen. Bak de spinazie kort mee in de koekenpan. Laat de spinazie slinken, maar niet te zacht worden! Voeg een snufje nootmuskaat, peper en zout toe aan je groentemengsel.

Terwijl je dit laat afkoelen, gaan we beginnen met het klaarmaken van de bakvorm. Vet de vorm in met het restant kokosolie en bedek deze met het bladerdeeg. 

Je kunt dit deeg gemakkelijk een of meerdere dagen van tevoren maken. Het is gewoon een zandkoekjes deeg dus je kunt er alle kanten mee op. 

Voor de vulling hebben we een grote schaal nodig waarin we eerst de eieren met de room en een snuf zout los kloppen. Voeg daarna het hennepzaad en de Parmezaanse kaas toe. Omdat het spirulinapoeder zo droog is, giet je enkele druppels room door het poeder en roer je dit goed, zodat er geen klontjes het het mengsel ontstaan. Voeg de spirulina en de gebakken groenten toe aan het eiermengsel. Roer dit alles door en giet het in de beklede bakvorm. Versier de bovenkant met de plakken brie en zet de taart in de oven.

Bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar, tot de brie een mooie bruine kleur heeft gekregen. Laat ‘m even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet van deze heerlijke quiche, met bijvoorbeeld een frisse salade. 

  

Smakelijk!

Eva van Asseldonk

Recept delen

36,00 29,99 incl. btw
20,50 incl. btw
12,85 incl. btw
36,00 29,99 incl. btw
20,50 incl. btw
12,85 incl. btw

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Gemiddelde score 0/5 (0)

Nog geen stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *