Amandelpaddenstoelen ragout en bladerdeegbakjes

Amandelpaddenstoelen recept ragout biologische superfoods Superfood4Me

Amandelpaddenstoelen ragout en zelfgemaakte bladerdeegbakjes

De Agaricus Blazei, ook wel bekend als de amandelpaddenstoel, lijkt veel op een kastanjechampignon. Maar heeft zoals de naam al doet vermoeden, een licht amandelachtige smaak. In dit gerecht gebruik ik biologische Agaricus Blazei poeder. Dit heeft de potentie voor een krachtige paddenstoelenbouillon. Deze vormt samen met verse paddenstoelen, een perfecte smaakmaker in unami gerechten, zoals deze ragout.

Persoonlijk vind ik het lekker om de ragout fris te houden, met crème fraîche en citroensap. Dit combineert heel goed met de zoete smaak van bladerdeeg. Een lekker hapje voor bij de zomerse borrel.

Benodigdheden

voor 4 glazen of potjes

  •  1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • (bakpapier)

Ragout

  • 1 el boter
  • 250 gram champignons
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ tl chilivlokken
  • klein bosje peterselie

 

Agaricus Blazei recept amandelpaddenstoel biologische superfood Superfood4Me
Ragout van amandelpaddenstoel Agaricus blazei biologische superfoods Superfood4Me

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Voor de bladerdeeg bakjes kun je verschillende technieken gebruiken. Je kan de standaard ragout bakjes maken (gestapelde velletjes waar je het midden uithaalt). Of je kan de bladerdeeg kuipjes maken door een muffinblik of kleine ovenvaste schaaltjes te gebruiken waar het deeg overheen kan liggen.

Gebruik een snijvorm of een glas om cirkels van het bladerdeeg te maken (ongeveer met een doorsnede van 8 cm). Leg deze met bakpapier in het muffinblik of over kleine schaaltjes op een ovenplaat.

Klop het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg. Bak ze daarna in +/- 15 minuten af tot goudbruin in de oven.

Zet ondertussen een stoofpan op het vuur en smelt hierin de boter. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Snijd of scheur de paddenstoelen en bak deze mee. Snipper de peterselie, houd de steeltjes en het bladgroen gescheiden van elkaar.

Als de paddenstoelen hun vocht beginnen te verliezen, voeg dan de peterseliesteeltjes en chilivlokken toe. Roer tot het geheel goed begint te geuren en de paddenstoelen flink geslonken zijn.

Roer ondertussen de bloem los in een glaasje met de 2 eetlepels melk. Voeg deze toe aan de pan samen met de crème fraîche. Blijf roeren tot de bloem begint te verdikken. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel smeuïg te houden.

Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Haal daarna de ragout van het vuur en roer als laatste de Agaricus Blazei poeder en het blad van de peterselie er doorheen.

Vul de bladerdeegbakjes met een flinke eetlepel van de romige paddenstoelenragout en eet ze direct op na het opdienen.

Smakelijk!
Eva van Asseldonk

Recept delen

NIEUW
49,00 incl. btw

Biologische Agaricus Blazei poeder kopen

Paddenstoelen worden al eeuwenlang en wereldwijd gebruikt. Voor plezier (paddo’s), als medicijn en dus ook als voedingssupplement. De biologische Agaricus Blazei poeder van Superfood4Me bevat veel gezonde voedingsstoffen. Agaricus Blazei, in het Nederlands amandelpaddenstoel, is rijk aan mineralen, vezels, vitamines, aminozuren en bèta-glucanen. Zoals de Nederlandse naam al doet vermoeden, is de smaak vergelijkbaar met amandel met een lichtzoet tintje. De Agaricus Blazei wordt Skal biologisch gekweekt. Op zoek naar de beste kwaliteit biologische Agaricus Blazei poeder? Bekijk dan de hersluitbare zakken met 100 gram Agaricus Blazei poeder biologisch van Superfood4Me.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende dag bezorgd via PostNL

Even voorstellen

Hallo, ik ben Eva, ik werk als beeldend en culinair kunstenaar. Met mijn beeldend werk produceer ik objecten en interactieve installaties. Als culinair kunstenaar organiseer ik diners en workshops. Dit doe ik op locatie voor evenementen of culturele manifestaties onder de naam van: Goede Bodem. Op dit moment ben ik ook master student aan de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo (Italië), waar ik de master Creativity, Education & Ecology volg.

Lees hier de volledige kennismaking van Eva.

Eva van Asseldonk Superfood4Me
Nieuwsbrief

Elke week gratis een nieuw superfood recept

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.

Superfood recepten Superfood4Me
Superfood bibliotheek biologische superfood recepten Superfood4Me mobiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *