Dessert recepten, Overige recepten, Recepten
Moerbeibessen pasta

Team Superfood4Me
Een pasta van moerbeien
Gedroogde moerbeien zijn misschien wel een van mijn favoriete snacks. Qua uiterlijk zijn ze niet moeders mooiste, maar ze hebben een lekkere zoete smaak wat lijkt op dat van honing. Daarnaast zijn moerbeibessen ook nog relatief gezond. De moerbei is rijk aan antioxidanten, eiwitten en vezels. Echter bevatten ze ook vrij veel natuurlijke suikers. Houd daar dus rekening mee.
Moerbeien zijn echt heel simpel om te gebruiken. Je kan ze, net zoals ik, los als snack nuttigen. Je kan ze ook toevoegen aan onder andere je smoothie, yoghurt, muesli, fruitsalade, notenmix en ga zo maar door. Wanneer je rozijnen, vijgen of cranberry’s nodig hebt in een recept, kan je deze vervangen door gedroogde moerbeibessen.
Door van moerbeien pasta te maken, kan je er nog veel meer mee doen. Ik gebruik deze pasta bijvoorbeeld om op brood te smeren. Maar je kan de pasta ook goed gebruiken door desserts, als vulling voor taart en gebak, over pannenkoeken, ijs en… nou ja, je merkt het al, je kan het zo gek niet bedenken.
We gebruiken in dit recept alleen natuurlijke ingrediënten en geen toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen. Als bindmiddel gebruiken we een chia ei. Dat is een fantastische ei-vervanger. Eigenlijk heeft een chia ei weinig te maken met een normaal ei. Hier lees je meer over in onze blog.
Geschikt voor veganisten
Wat heb je nodig?
Voor een potje van ongeveer 500 ml
- 200 gram gedroogde biologische moerbeien
- 1 eetlepel biologisch chiazaad
- 250 ml water
Bereiding
Het maken van deze lekkere pasta van witte moerbeien is zeer eenvoudig.
We beginnen met het maken van ons chia ei, aangezien die wat tijd nodig heeft. Meng 1 eetlepel biologisch chiazaad met 2½ eetlepels water en laat ongeveer 10 minuten wellen.
Maal vervolgens de gedroogde moerbeibessen met het water tot een gladde pasta. Om alle kleine stukjes te vermalen, kan je hier het beste een blender voor gebruiken. Wanneer de moerbeien tot een gladde pasta zijn vermalen, kan je het chia ei erbij gieten. Blend nog voor een minuut.
Pak een klein steelpannetje en giet de pasta in de pan. Breng op laag vuur al roerend aan de kook en blijf goed roeren. Het mag niet verbranden. Wanneer de pasta de gewenste dikte heeft bereikt schenk je de hete pasta over in een schone, afsluitbare glazen pot. Laat de pasta goed afkoelen.
Eenmaal afgekoeld kan je gaan genieten van deze bijzondere superfood pasta. Je kan de moerbei pasta ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast.
Geniet ervan!
Superfood4Me

Nieuwsbrief
Elke week gratis een nieuw superfood recept
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet als eerste van de nieuwste superfood recepten en toffe aanbiedingen! Wij gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief en uitschrijven kan altijd.