Moerbeibessen pasta

Gedroogde moerbeien zijn misschien wel een van mijn favoriete snacks. Qua uiterlijk zijn ze niet moeders mooiste, maar ze hebben een lekkere zoete smaak wat lijkt op dat van honing. Daarnaast zijn moerbeibessen ook nog relatief gezond. De moerbei is rijk aan antioxidanten, eiwitten en vezels. Echter bevatten ze ook vrij veel natuurlijke suikers. Houd daar dus rekening mee.

Voorbereiding10 min.
Koken/ bakken10 min.
Totale tijd20 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten

Voor een potje van ongeveer 500 ml

Bereiding

1
Het maken van deze lekkere pasta van witte moerbeien is zeer eenvoudig. We beginnen met het maken van ons chia ei, aangezien die wat tijd nodig heeft. Meng 1 eetlepel biologisch chiazaad met 2½ eetlepels water en laat ongeveer 10 minuten wellen.
2
Maal vervolgens de gedroogde moerbeibessen met het water tot een gladde pasta. Om alle kleine stukjes te vermalen, kan je hier het beste een blender voor gebruiken. Wanneer de moerbeien tot een gladde pasta zijn vermalen, kan je het chia ei erbij gieten. Blend nog voor een minuut.
3
Pak een klein steelpannetje en giet de pasta in de pan. Breng op laag vuur al roerend aan de kook en blijf goed roeren. Het mag niet verbranden. Wanneer de pasta de gewenste dikte heeft bereikt schenk je de hete pasta over in een schone, afsluitbare glazen pot. Laat de pasta goed afkoelen.
4
Eenmaal afgekoeld kan je gaan genieten van deze bijzondere superfood pasta. Je kan de moerbei pasta ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemiddelde score 5/5 (4)

Nog geen stemmen

Deel dit recept met anderen

  • winkelwagen
  • Winkelwagen

    Geen producten in de winkelwagen.

    Naar winkel Bekijk je verlanglijstje