Wat is Gerstegras poeder?
Gerstegras wordt gemaakt van de onrijpe scheuten van de gerstehalm. Net voor de bloei hopen alle voedingsstoffen zich op in de scheuten. Deze voedzame scheuten worden geoogst en direct verwerkt tot gerstegras poeder. Op deze manier worden absoluut de meeste voedingsstoffen behouden.
Gerstegras staat in het Engels bekend als Barley grass. Gerst is een graansoort, maar behoort net als zoals tarwe, rogge en rijst tot de grassenfamilie. Gerst komt je vast bekend voor als ingrediënt van meel en natuurlijk van bier en whisky. De gerst plant is een de van oudst bekende graansoorten. Als de plant net uit de grond komt in de vorm van jong gras bevat zij de meeste voedingstoffen.
Gerstegras poeder gebruiken
Wanneer niet anders geadviseerd is, neem elke dag 1 tot 2 theelepels (tot 3 gram) gerstegras poeder tijdens of net na het eten. Meng eventueel door een glas water, vruchtensap, een shake, smoothie, yoghurt of appelmoes.
Tip: Net zoals als bij elke superfood geldt, bouw de dosis langzaam op.
Is Gerstegras gezond?
Biologische Gerstegras is een superfood die over een groot aantal gezonde eigenschappen beschikt. Ten eerste is gerstegras zeer rijk aan chlorofyl, net zoals de algenÂ
Chlorella enÂ
Spirulina. Chlorofyl is een natuurlijke antioxidant dat vaak wordt gebruikt bij natuurlijke ontgifting.
Naast chlorofyl bevat gerstegras verschillende vitamines, mineralen en aminozuren. En die laatste is extra interessant. Gerstegras bevat namelijk 18 van de in totaal 21 aminozuren, waaronder alle acht die het lichaam niet zelf kan maken.
Om het af te sluiten, bevat gerstegras ook veel vezels, eiwitten, calcium, koper, ijzer, mangaan, fosfor en kalium. Kortom, een echte superfood!
Waar smaakt Gerstegras poeder naar?
De smaak van verse gerstegras en gerstegras sap wordt vaak als bitter ervaren. De smaak van gerstegras poeder is een stuk neutraler. Door de neutrale smaak verwerk je het gemakkelijk in je dieet.